ArcelorMittal Brezilya, toplam kapasitesi 465 MW olan ve şirketin mevcut elektrik ihtiyacının yüzde 14'ünü karşılayan iki güneş enerjisi projesinin geliştirilmesi için sözleşme imzaladı.
İlk proje, ArcelorMittal Brazil'in, Brezilya'nın en büyük yenilenebilir enerji projeleri geliştiricilerinden ve üreticilerinden biri olan Casa dos Ventos ile olan mevcut ilişkisini temel alıyor. Geçtiğimiz yılın nisan ayında, Casa dos Ventos'un bakiyeyi elinde bulundurduğu ve ArcelorMittal Brazil'in %55 hisseye sahip olduğu bir ortak girişim olan Casa dos Ventos ile birlikte , Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Bahia eyaletinde, rüzgar enerjisi projesiyle aynı sahada 200 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santrali inşa edilecek ve devreye alınması da 2025 yılı sonundan önce bekleniyor.
İkinci proje, Latin Amerika'nın ikinci büyük bağımsız yenilenebilir enerji geliştiricisi olan Atlas Renewable Energy ile Brezilya'nın doğusundaki Minas Gerais eyaletinde 265 MW kapasiteli bir güneş enerjisi projesinin geliştirilmesi için bir ortaklıktır. Anlaşma, başlangıçta %50/%50 ortak girişim için olup, ArcelorMittal, inşaat tamamlandıktan sonra güneş parkının %100'ünü satın alacaktır. Projenin devreye alınmasının yine 2025 sonundan önce olması bekleniyor. Projeler, ArcelorMittal Brezilya'nın gelecekteki elektrik ihtiyaçlarını güvence altına alma ve karbondan arındırma hedeflerini destekliyor ve şirketin elektrik gereksinimleri açısından kendi kendine yeterli olma yönündeki uzun vadeli hedefine doğru atılmış bir adım niteliğinde.
ArcelorMittal Brezilya Başkanı ve ArcelorMittal Brezilya Uzun Ürünler CEO'su Jefferson de Paula, şunları söyledi: "Düşük karbonlu küresel bir ekonomiye doğru ilerlemenin ve iklim değişikliğinin etkisini azaltmanın sürdürülebilir bir gelecek için temel olduğunu anlıyoruz. Uzun vadeli yenilenebilir enerji tedarikini güvence altına almak, Brezilya'daki karbonsuzlaştırma stratejimiz içinde önemli bir kaldıraçtır. Endüstriyel tesislerimizin kendi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla tedarik edilmesini sağlamanın yanı sıra, yatırımlar enerji matrisimizi çeşitlendirmeyi, işletme maliyetlerini düşürmeyi ve rekabet gücümüzü artırmayı amaçlıyor."